BOOM BOX – Нутриционисти

запознајте ги нашите нутриционисти

Со задоволство ни го посветија своетоскапоцено време и знаење и ни помогнаа да развиеме квалитетни и вкусни Boom Box производи.

Запознајте ги нутриционистите кои вашите навики во исхраната ги подигнаа на ново ниво.

nutritionists
нутриционистите

100 прашања

Сигурно ви се случило да сакате поздрав појадок, но да не сте сигурни како да го направите. Не сакате да бидете гладни, а од друга страна не сакате да претерате со одредени состојки. Како да ги избалансирате протеините и јаглехидратите? Да не заборавиме дека сето ова треба да биде и вкусно…

едно решение

Ние ништо не оставивме на случај и на помош ги повикавме оние кои ги знаат одговорите на горенаведените дилеми – нашите нутриционисти. Boom Box производите ги создадовме заедно со нутриционистите за да бидеме сигурни дека имаме избалансиран и едноставен избор, за кој се потребни севкупно две минути.

вкусна и жива

Експертизата на нашите нутриционисти ни помогна секој Boom Box производ да биде хранлив и избалансиран, но и бескомпромисно вкусен и енергетски.

запознајте нутриционисти

нутриционисти
д-р. Тена Нисетео
дипл. инж. пред. техн.

 

Дипломирала и докторирала на Факултетот за храна и биотехнологија во Загреб, а работи на Клиниката за детски болести во Загреб.

Соработник е на повеќе меѓународни истражувања и активно учествува на бројни домашни и меѓународни научни и стручни собири со конгресни постери и усни презентации.

Автор е на многу научни трудови и стручни текстови. Таа е член на бројни странски и домашни здруженија, а моментално работи како претседател на Хрватското здружение на нутриционисти (ХСН).

Што ја инспирира и тера Тена?

Индивидуалноста на храната и нејзиното силно влијание врз индивидуалноста на луѓето.

нутриционистите
Кармен Матковиќ Мелки
дипл. инж. пред. техн. и нутриционист

 

Дипломирала нутриционизам на Факултетот за храна и биотехнологија на Универзитетот во Загреб. Работи во нутриционистичкото советувалиште и биоаптека „Биолептир“ при Поликлиниката „Лептир“ во Загреб. Таа е косопственик на Дефиниција за храна, едукативен центар за советување од областа на исхраната.

Тој е член на Хрватскиот академски центар за применета исхрана (HACPN). Наставник е на стручни курсеви на Аспира Колеџот за гастрономија.

Автор е на многу научни и популарни нутриционистички написи и активен учесник на стручни состаноци и конгреси од областа на исхраната.

Што ја инспирира и тера Кармен?

Вистинската храна и музика во вистинско време.

нутриционистите

нутриционисти и овес

И нутриционистите пишувале за тоа колку исхраната базирана на овес и Boom Box производите е корисна. Прочитајте и дознајте повеќе за тоа како овесот може да придонесе за благосостојбата на твоето тело.

ПОЈАДОК

Овесни палачинки

ПОЈАДОК

Тропски сон

УЖИНА

Протеински шејк